tisdag 15 maj 2012

Köksträdgården börjar ta form

För två veckor sedan var det här en ful jordslänt med inslag av grått bärlager. Nu är det början till en köksträdgård. För att ge plats åt grunden till växthuset fick fick flytta på jordgubbarna. Vi kom på idén med att terassera den fula slänten. Vi hoppas att det ska ge jordgubbarna så mycket sol som de behöver, men jag befarar att det är lite för väldränerat. Vi har också flyttat hit en stor rabarber samt gräslök och en timjanbuske. På övre raden har vi planerat skott från hallonbuskarna. Vi har alltså inte köpt några växter alls utan hämtat sånt som inte kommit till sin rätt på andra ställen i trädgården eller som behövde gallras.

Innemot Enen till vänster på bilden tryckte vi ner några trötta Syrenskott som behövde lite ny näring. Min man har gått loss med kullersten och gjort trappsteg av hittad ljus schiffer som man kan stå på när det ska skördas. Vi hade goda vänner som tidigare bodde på en rullstensås och det var bara att hämta stora fina runda stenar. Man kan aldrig får nog av dem i trädgården.

Snart börjar kampen mot mördarsniglarna. Jag har hört talas om att det finns 12 volts elslingor. Vad tror ni om det?

Faktum är att vi sällan får så mycket jordgubbar. Vi har tillräckligt med planor och jordgubbsblommor, men någon annan hinner alltid före: fåglar, getingar, sniglar eller vad det nu är. Man får börja lägga över dem med nät och sånt, men jag tycker att det är så gräsligt fult.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar